Tämä saattaa näyttää, että päällä olisi juustoraastetta, mutta sen kumminkin on valkosuklaata.
Resepti tähän kakkuun tulee tässä:
Pohja
200g voita/margariinia sulatettuna2,5dl sokeria
3dl (150g) hienoksi raastettua porkkanaa
3dl munaa
4dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl kanelia
Sekoita voisulaan sokeri. Lisää
porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet.
Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.
Kuorrute
200g maustamatonta tuorejuustoa100g voita/margariinia huoneenlämpöisenä
1kpl appelsiini (raastettu kuori+ puolikkaan mehu)
1dl tomusokeria
0,5levyä pandan valkosuklaata raasteena/ruohittuna
Vatkaa tuorejuusto,voi, tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste + puolikkaan mehu kulhossa vispilällä tai vatkaimella sekaisin. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi. Laita toisen pohjan päälle kuorrutetta ja nosta toinen pohja päälle. Levitä loppukuorrute koko kakun päälle ja rouhi/raasta valkosuklaata päälle koristeeksi. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy paikalleen. Kakun maku paranee vain päivä päivältä, joten jos meinasit vieraille sitä tarjota niin suosittelen tarjoamaan seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Minä henkilökohtaisesti en malttaisi seuraavaan päivään :)
Huomenna taas luvassa herkullinen resepti!
Herkullisia hetkiä toivottaen
Himoleipuri Annika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti