Tässä piirakassa voi omenat laittaa kahdella tapaa ja suosittelen käyttämään tähän piirakkaan vihreitä omenia, koska kypsyvät nopeammin. Tai jos sinulla ei niitä juuri satu olemaan niin silloin laita omenat rahkan päälle. Pitemmittä puheitta tässä tämä resepti nyt sitte on:
Pohja
200g voita/margariinia sulatettuna + voita vuoan voiteluun1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria(vaniliinikin käy)
1 muna
0,75dl maitoa
Täyte
3-4 omenaa1prk rahkaa
1 muna
0,5dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
kanelia ja sokeria
Sekoita sulaan voihin sokeri. Mittaa kuivat aineet eri kippoon ja sekoita ne. Lisää pikkuhiljaa jauhoseos voin ja sokerin sekaan. lopuksi lisää muna ja maito.
Valmista täyte kuori ja poista omenoista siemenkodat. Pilko omenat haluamallasi tavalla. Sekoita rahka, muna, sokeri ja sitruunan raastettu kuori.
Voitele piirakkavuoka ja levitä pohjataikina suíihen. Lado omenan siivut/palaset pohjan päälle ja ripottele sokeria ja kanelia omenoiden päälle. lisää lopuksi rahka koko komeuden päälle. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa omenoiden ja rahkan paikkaa. Ripottele tällöin sokeri ja kaneli vasta viimeisenä omenien päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä vähäisen ja nauti!
Herkullisia hetkiä toivottaen
Himoleipuri Annika!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti