tiistai 1. lokakuuta 2013

Omenarahkapiirakka


Tässä piirakassa voi omenat laittaa kahdella tapaa ja suosittelen käyttämään tähän piirakkaan vihreitä omenia, koska kypsyvät nopeammin. Tai jos sinulla ei niitä juuri satu olemaan niin silloin laita omenat rahkan päälle. Pitemmittä puheitta tässä tämä resepti nyt sitte on:

Pohja

200g        voita/margariinia sulatettuna + voita vuoan voiteluun
1,5dl        sokeria
3dl           vehnäjauhoja
1tl            leivinjauhetta
1tl            vaniljasokeria(vaniliinikin käy)
1              muna
0,75dl      maitoa

Täyte

3-4           omenaa
1prk         rahkaa
1              muna
0,5dl       sokeria
1             sitruunan raastettu kuori
kanelia ja sokeria

Sekoita sulaan voihin sokeri. Mittaa kuivat aineet eri kippoon ja sekoita ne. Lisää pikkuhiljaa jauhoseos voin ja sokerin sekaan. lopuksi lisää muna ja maito.
Valmista täyte kuori ja poista omenoista siemenkodat. Pilko omenat haluamallasi tavalla. Sekoita rahka, muna, sokeri ja sitruunan raastettu kuori.
Voitele piirakkavuoka ja levitä pohjataikina suíihen. Lado omenan siivut/palaset pohjan päälle ja ripottele sokeria ja kanelia omenoiden päälle. lisää lopuksi rahka koko komeuden päälle. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa omenoiden ja rahkan paikkaa. Ripottele tällöin sokeri ja kaneli vasta viimeisenä omenien päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä vähäisen ja nauti!


Herkullisia hetkiä toivottaen

Himoleipuri Annika!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti