maanantai 7. lokakuuta 2013

Blondie (Brownien sisko)






Tässä on Gordonin reseptillä tehty blondie! Aivan mielettömän hyvää! Resepti epäilytti minua aluksi, mutta kannatti luottaa Gordoniin!

230g          voita+ vähän vuoan voiteluun
340g          fariinisokeria
hyppysellinen suolaa
1tl              vaniljasokeria
2kpl           munia
280g          vehnäjauhoja
0,5tl           ruokasoodaa
1tl              leivinjauhetta
240g          valkosuklaata
4rkl            kuivattuja karpaloita


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele n.26cm irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan muotoinen pala ja laita se vuokaan. Sulata voi kattilassa ja vispaa sekaan fariinisokeri ja suola. Vispaa hyvin, älä anna seoksen kiehua! Lisää vaniljasokeri ja poista kattila liedeltä. Riko munat eri kippoon ja riko niistä rakenne. Lisää munat voiseokseen ja sekoita. Tässä vaiheessa voit siirtää seoksen kulhoon, jotta se saa jäähtyä ennen kuin lisäät suklaat. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöin ne vähän kerrallaan seokseen. Pilko valkosuklaa paloiksi. Kun massa on vähän jäähtynyt lisää joukkoon pilkottu valkosuklaa ja kuivatut karpalot. Kaada massa vuokaan ja paista 35-40 min kunnes kakun reunat ovat kypsiä ja keskeltä vielä vähän pehmeä. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat! Blondiet säilyvät jääkaapissa suojattuna jopa viikon!

Herkullisia blondie hetkiä!

-Annika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti