perjantai 4. lokakuuta 2013

Bostonpulla





Tänään on kansainvälinen kovapuustipäivä, joten päätin leipasta jotain pulla aiheista! Pieni varoituksen sana tämä on koukuttavan hyvää!

taikina:

3dl         maitoa
25g        pala hiivaa
1tl          suolaa
1dl         sokeria
1            kananmuna
0,5rkl    kardemummaa
7-8dl     vehnäjauhoja
100g     voita

Vanilijakiisseli:

2,5dl      kermaa/maitoa
3-4rkl    vehnäjauhoja
1,5dl     sokeria
1tl         vaniljasokeria
100g     voita




Kinuski:

1.5dl     sokeria
2dl        kermaa

Päälle

1           muna
n.1dl     raesokeria


Sekoita maito, hiiva, vähän sokeria, muna ja pari desiä jauhoja. Kohota kuumavesi hauteessa n.10-15 min ( niin kauan että lieju kuplii). Lisää loput sokerit, kaardemumma ja jauhot vähitellen. Lopuksi lisää sulatettu voi. Keitä kiisseli ja kinuski. Sekoita kumpaakin kunnolla pohjasta, ettei vaan pala pohjaan! Suosittelen käyttämään teflonkattilaa niin ei tarvitse nenä kiinni kattilassa olla. Kiisseliin kaikki aineet sekaisin ja keitä n. 10min. Kinuskissa sokeri ja kerma toiseen kattilaan ja keittele niin kauan kun se on sopivan paksua ( n. 20 min).

 Kaulitse takina ohueksi levyksi, lisää kiisseli ja kinuski päälle. Kinuskin voi vaan valuttaa sellasena naruna, koska jäähtyessä se kovettuu eikä pysty kunnolla lusikalla levittämään. Rullaa pötköksi. Leikkaa paloiksi (vähän alle vuoan reunan, jotta jää kohoamis varaa), laita voideltuun irtopohjavuokaan ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpenee. Voitele munalla ja ripota reasokeria. Uuni 225 astetta, 25-35 min. Jos pinta meinaa tummua liikaa laita folio pullan päälle uuniin, ettei pala.

Herkutelkaa!

-Himoleipuri Annika-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti