Tänään on kansainvälinen kovapuustipäivä, joten päätin leipasta jotain pulla aiheista! Pieni varoituksen sana tämä on koukuttavan hyvää!
taikina:
3dl maitoa25g pala hiivaa
1tl suolaa
1dl sokeria
1 kananmuna
0,5rkl kardemummaa
7-8dl vehnäjauhoja
100g voita
Vanilijakiisseli:
2,5dl kermaa/maitoa3-4rkl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g voita
Kinuski:
1.5dl sokeria2dl kermaa
Päälle
1 munan.1dl raesokeria
Sekoita maito, hiiva, vähän sokeria, muna ja pari desiä jauhoja. Kohota kuumavesi hauteessa n.10-15 min ( niin kauan että lieju kuplii). Lisää loput sokerit, kaardemumma ja jauhot vähitellen. Lopuksi lisää sulatettu voi. Keitä kiisseli ja kinuski. Sekoita kumpaakin kunnolla pohjasta, ettei vaan pala pohjaan! Suosittelen käyttämään teflonkattilaa niin ei tarvitse nenä kiinni kattilassa olla. Kiisseliin kaikki aineet sekaisin ja keitä n. 10min. Kinuskissa sokeri ja kerma toiseen kattilaan ja keittele niin kauan kun se on sopivan paksua ( n. 20 min).
Kaulitse takina ohueksi levyksi, lisää kiisseli ja kinuski päälle. Kinuskin voi vaan valuttaa sellasena naruna, koska jäähtyessä se kovettuu eikä pysty kunnolla lusikalla levittämään. Rullaa pötköksi. Leikkaa paloiksi (vähän alle vuoan reunan, jotta jää kohoamis varaa), laita voideltuun irtopohjavuokaan ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpenee. Voitele munalla ja ripota reasokeria. Uuni 225 astetta, 25-35 min. Jos pinta meinaa tummua liikaa laita folio pullan päälle uuniin, ettei pala.
Herkutelkaa!
-Himoleipuri Annika-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti